0 530 520 44 30 - KOMBİ PETEK BAKIM TEMİZLİĞİ - 0 312 269 79 57
- Kombinizi istediğiniz sıcaklık ayarında tutabilirsiniz. Cihazı kısık derecede kullanmak cihaza zarar vermez.
- Baca temizliği bacalı kombilerde geçerlidir. Kombiler bacalı ve hermetik kombiler olarak 2 gruba ayrılır.
Hermetik Tip Kombiler:
Açık yanma odası bulunmayan kombiler. Hermetik tabir ettiğimiz cihazlar olup bacaya ihtiyaç göstermezler. Yanma odaları kapalı hücre biçiminde olup, doğalgaz için gerekli olan yanma havasını bir fan yardımı ile dışarıdan alırken, yanma sonucu oluşan atık gazları aynı şekilde dış ortama vermektedir. Hermetik cihazlar bir hava akım borusu ile dış ortama bağlanmak zorundadır.
Bacalı Tip Kombiler:
Yanma odası bulundukları ortama açık olan ve bulunduğu ortamın havasını kullanan baca bağlantısı bulunan cihazlar bacalı kombi olarak adlandırılırlar. Mutlaka çekişi iyi bir bacaya bağlanmalı ve bulunduğu ortam havalandırılmalıdır. Banyolar ve hacmi 8m3?ten az olan yerlere konması uygun değildir.Baca temizliği bacalı modeller için gecerlidir.
- Cihazınıza yılda bir kez mutlaka bakım yaptırmanız gerekmektedir.
- Kış aylarında sürekli çalışan kombilerinizin gece kısık ayarda çalışması uygun olacaktır.
- Cihazınızın su basıncı 1.5 bar seviyesinde olmalıdır.
- Cihazınızda meydana gelecek sorunlarda , verdiğimiz teknik destek sonucu giderilmiyorsa, kesinlikle cihaza müdahale etmeyin.servisin gelmesini bekleyin.
- Radyatörlerinizin ısısından memnun değilseniz. Kalorifer sistemini temizlettirin.
- Isınamıyorsanız radyatörlerinizin ısısını kontrol edin. Eğer sıcaksa ve hala ısınamıyorsanız, evinizdeki izolasyon yetersizdir. İçerideki ısıyı muhafaza edemiyorsanız, kayıplar oluşacak, bu nedenle ısınamadığınız gibi yüksek fatura ödeyeceksiniz.
- Cihazın performansı ve sağlı açısından en üç petek kullanılmalıdır. Zira tasarruf olsun diye bir veya iki petek kullanırsanız cihazınız kısa zamanda durup çalışacağından zarar görecektir.
- Zemin katta ve teras katta oturanlar ara katlara göre daha yüksek fatura öderler. Aksi için iyi bir izolasyon gerekmektedir.
- Radyatörlerinizin üstü sıcak altı soğuk ise radyatör sistemindeki su, çeşitli nedenlerden dolayı iyi devir daim yapamamaktadır. Zira kombiden çıkıp peteklere giden su aynı hızda kombiye geri gelmelidir, aksi halde iyi ısınma sağlanamaz.
- Peteklerinizin havasını almak için peteğin üst yan kısmında bulunan prüjörü gevşetip su gelene kadar beklemelisiniz. Bunu yaparken cihazınız kapalı olmalıdır. Işlem bittikten sonracihazın suyunu tekrar kontrol edin.
- Peteklerinizde hava olup olmadığını anlamak için peteğe karşıdan bakıldığında sıcaklık üst vana kısmından girer diğer yarısı soğuk olur. Üstü sıcak altı soğuk ise hava yoktur.
- Radyatör durup dururken hava yapmaz. Hava yapması için sistemin suyunun boşaltılması gerekmektedir. Bunun için arıza tadilat-boya v.b gibi işlemler sonucu ortaya çıkar
Kombi su tesisatı, kombi elektrik tesisatı, kombi baca temizliği ve bakımı, petek su kaçağı, petek tamiri, temizliği ve bakımı işlerinizi de gerektiği gibi en iyi şekilde yapıyoruz ve böylece kombiniz ile ilgili tüm sorunlarınızı gideriyoruz.
Tüm kombi ve şofben sorunlarınız için lütfen bizimle irtibat kurunuz. Sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.
Ankarada, etimesgutta, sincanda, elvankentte, emirlerde, eryamanda, pınarbaşında, tandoğanda, fatih mahallesinde, bağlıcada, çayyolunda, batıkentte, portakal çiçeğinde, ahi mesutta, törekentte, yenikentte, ümitköyde, dodurgada, alacatlıda, organize sanayide, şaşmazda, incekde, eryaman evlerinde, güzelkentte, göksuda, topçuda, banka bloklarında, maraşal çakmak mahallesinde, plevne mahallesinde, saraycıkda, tokide, kombi bakım, petek temizliği, kombi arıza, kışlık bakım, tesisat ve onarım,
her marka eca, demirdöküm, baxi, baymak, ariston. beko, arçelik, vestel, baykan, ferroli, süsler, fırat, hakan, dizayn, emko,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.